Knihkupectví Comenius

Detail knihy

JDE TO I BEZ PLASTŮ

JDE TO I BEZ PLASTŮ

JDE TO I BEZ PLASTŮ
Autor: Schaab Sylvia
Nakladatel: Portál
EAN: 9788026215776
Žánr: Společenské vědy, osvěta
Stav: Skladem
Běžná cena: 149 Kč
AKČNÍ CENA: 142 Kč
Anotace

Není vám lhostejné, kolik odpadu vaše rodina produkuje, a snažíte se zavést opatření, která produkci odpadu omezují? Nakupujete do vlastních látkových sáčků? Pořídili jste dětem voskové ubrousky na svačinu? Vyrábíte vlastní čisticí a kosmetické prostředky? Pak je tato kniha právě pro vás!
Základem knihy je pět principů: odmítat nepotřebné, redukovat, používat znovu, recyklovat, kompostovat. Vyžaduje to poměrně velký zásah do navyklého způsobu života, ale s trochou promyšleného plánování je přechod snadno uskutečnitelný. Navíc se nejedná o žádné radikální dogma, ale o realistický pohled na věc s využitím toho, co má člověk po ruce a co ho příliš nezatěžuje.
Kniha nabízí třicetidenní cyklus uskutečňování změn v duchu života bez plastů rozdělený na pět okruhů. Zabývá se například tématy, jako jsou nákupy, vaření a uchovávání potravin, kuchyňské potřeby, cestování, úklid domácnosti, praní, koupelna, neškodící kosmetika, byt, zahrada, kancelář, školní oblečení, dětství, velké svátky v roce, chov zvířat – vše bez plastů.
Autorka změnu přístupu přirovnává ke stěhování nebo ke změně zaměstnání – i v těchto případech je potřeba vše postupně vyzkoušet a zavádět. Na každý den je připraveno jedno téma, ale samozřejmě lze vše uskutečňovat ve vlastním tempu.
Autorka, německá novinářka Sylvia Schaab, se už od mládí zajímá o ochranu přírody, alternativní životní styl a udržitelnost. Patří ke generaci, která již byla v tomto duchu vychovávána, a je přední propagátorkou hnutí „zero waste“ v Německu.

Kontaktujte nás

Nejrychlejší cesta, případně využijte odkaz KONTAKTY.

Adresa

Kovářská 4, 669 02 Znojmo